Schrijfontbijt voor Amnesty

Veghel- Theo Verbruggen, Robin Heesakkers, Meike Boertjes en Miriam Storck dragen gedichten voor tijdens het schrijfontbijt Write for Rights dat Amnesty International Veghel organiseert

schrijf een brief
Write voor Rights. Dat betekent brieven schrijven om aandacht te vragen voor schendingen van mensenrechten in de hele wereld. Dat kan in Veghel tijdens het schrijfontbijt. Geniet van een lekker ontbijt, schrijf een brief en luister naar gedichten en muziek. 

Mensenrechten
Ieder jaar organiseert Amnesty een speciale actie rondom het thema mensenrechten. 10 December is het internationale dag van de rechten van de mens en wordt over de hele wereld extra aandacht gevraagd voor mensenrechten. Ook in Veghel wordt hieraan ieder jaar aandacht besteed. Dit jaar met een schrijfontbijt op 9 december, tussen 10.30 en 12.30 uur bij DIS in de Proeffabriek op de Noordkade in Veghel.

Wat doet Amnesty?
Amnesty komt op voor mensen die worden mishandeld, verkracht of vermoord om wat ze zeggen of doen of alleen maar omdat ze vrouw zijn. Amnesty strijdt voor de vrijlating van gewetensgevangenen, voor mensen die gemarteld worden of ter dood veroordeeld zijn. Amnesty voert actie voor een schoon leefmilieu, schoon drinkwater, gezondheidszorg en een dak boven je hoofd. Amnesty International doorbreekt de stilte, geeft slachtoffers een stem en roept op tot wereldwijde naleving van de mensenrechten.