Zaalvoetbal De Kluis een succes

Veghel- In november zijn de zaalvoetbalactiviteiten van Jongerencentrum De Kluis van start gegaan en met groot succes. Iedere week organiseert stagiaire Hidde een leuke en leerzame activiteit in de gymzaal van basisschool de Vijfmaster. De activiteiten worden goed bezocht. Met meer dan 25 jongeren wordt er flink gevoetbald en sportief de strijd aangegaan!

Mee voetballen
Ze zijn al enkele weken van start, maar heb je zin om mee te komen voetballen? Iedere woensdag avond zal er een activiteit plaatsvinden. Ben je tussen de 9 en 13 jaar? Dan mag jij komen zaalvoetballen van 19.00 uur tot 20.00 uur. Ben je 14 jaar of ouder? Dan ben je welkom van 20.00 uur tot 21.00 uur. Voor het hele seizoen gezellig mee zaalvoetballen vraagt men 5 euro per persoon. Wil je maar een paar keer langs komen, vragen ze 1 euro per keer. De zaalvoetbalactiviteiten zullen niet plaatsvinden op woensdag 5 december, woensdag 26 december en woensdag 2 januari. Meer info: krajicek.veghel@gmail.com

Sportief en preventief
De zaalvoetbalactiviteit is niet alleen sportief, leerzaam en gezellig, maar het is ook een middel voor het ambulante werk en preventieve werkzaamheden. Tijdens het zaalvoetbal is men niet alleen bezig met een leuke en leerzame activiteit, maar zijn ze tegelijkertijd ook bezig met het signaleren van de problematiek en talenten van de doelgroep. Zo zijn ze er op een leuke manier op tijd bij.

Social Control: de nieuwste snufjes
Naast de zaalvoetbalactiviteiten is De Kluis op het gebied van ambulant en preventief werken ook bezig met het ontwikkelen van een app. Deze app is bedoeld om het jongerenwerk nog efficiënter te maken, zodat ze nog meer jongeren kunnen ondersteunen. De app zal ervoor gaan zorgen dat het signaleren van jongeren gemakkelijker en sneller gaat verlopen. Op dit moment zijn ze bezig met een pilot. Ambulant jongerenwerker Perry van der Wal is nu al enthousiast: “We zijn er al een tijdje mee bezig en het maakt ons werk overzichtelijk en nóg efficiënter.” Als het aan Perry ligt dan gaan we de app verder ontwikkelen zo dat heel Meierijstad deze app kan gebruiken. “De app moet van ons allemaal zijn.” Voegt Perry hieraan toe.

Acteurs gezocht
Momenteel is men bezig met het maken van een promotiefilm voor jongerencentrum de Kluis. Hiervoor zijn zij nog op zoek naar acteurs en figuranten voor in deze film. Deze promofilm wordt gemaakt vóór en dóór jongeren.

Heb jij de ambitie om de nieuwe Brad Pitt te worden? Of blijf je liever wat meer op de achtergrond? Men is nog op zoek naar een hoofdrolspeler en enkele figuranten. Wil je hen hierbij helpen? Stuur dan een mail naar info@dekluisveghel.nl en zorg dat je 12 december vrijhoudt.

”Even helemaal niks!” dinsdag 11 december
TAKE CARE biedt individuele ondersteuning aan jonge mantelzorgers in de vorm van een luisterend oor, advies, informatie en regelen van praktische hulp.

Eén keer in de maand organiseert TAKE CARE op een dinsdagavond een activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers t/m 24 jaar. Dit is in jongerencentrum De Kluis. Hier kan je ontspannen en in contact komen met andere jongeren die hetzelfde meemaken.

Tijdens de activiteit gaan ze samen koken, tenzij je geen zin hebt om te koken. Er is alle ruimte om ervaringen te delen met elkaar. Maar niets hoeft of moet op deze avond.

WAAR:               Jongerencentrum De Kluis

WANNEER:        dinsdag 17.00 – 20.00 uur

Waardevolle vrijwilligers
Helaas moeten zij mededelen dat ze op een aantal dagen niet open zijn. Eén oorzaak daarvan is het vrijwilligersuitje dat op donderdag 13 december plaats gaat vinden. Zij  hechten veel waarde aan de (ruim 15) vrijwilligers en het zijn belangrijke krachten in het jongerencentrumgesloten zijn. Daarom wil men hen in het zonnetje zetten want dat hebben zij dik verdiend!

Met de kerstvakantie zijn zij ook gesloten. De kerstvakantie vindt plaat van 24 december tot en met 4 januari.

 

Wanneer is Jongerencentrum De Kluis open?

Dag
Op afspraak
Open inloop

Maandag
15.00 – 18.30
18.30 – 22.00

Dinsdag
10.00 – 16.00
 

Woensdag
12.00 – 15.00
15.00 – 22.00

Donderdag
11.00 – 18.30
18.30 – 22.00

Vrijdag
 
15.00 – 23.00